Over ons

Er is toe: tijd voor dessert! Hoi, mijn naam is Edwin. Zoals veel mensen ben ik een echte levensgenieter en houd van goed eten en drinken. Zeker wanneer ik in een wat beter restaurant ga eten, raak ik geregeld onder de indruk van de prachtige desserts die er worden opgediend. Voor mij was dit een aanleiding om het ook eens zelf te proberen en te kijken of er een echte ‘patissier’ in mijn schuilt. Natuurlijk is alle begin moeilijk, maar geleidelijk aan word ik steeds succesvoller met heerlijke creaties. Dit ook tot groot plezier van de rest van de familie want het mes snijdt aan twee kanten: Mislukkingen zien er dan wel niet uit, maar smaken toch vaak nog lekker. De gelukte creaties worden altijd met groot applaus onthaald. Ik houd jullie graag op de hoogte van mijn culinaire avonturen en deel graag mijn tips met jullie.

Zoeken

Categorieën

Recente artikelen

Rookgasafvoer
29 maart 2019

Rookgasafvoer

Rookgasafvoer

Wanneer een machine werkt op een bepaalde brandstof, komt hier rookgas vanaf. Vaak is dit een schadelijke stof die vrijkomt wanneer de machine zijn werk doet en dus ook rook afstoot. Hiervoor is een rookgasafvoer gemaakt. Voor een specialist in rookgasafvoer kun je bij Cox Geelen terecht.

Rookgas

We nemen als voorbeeld een CV-ketel. Deze ketel zorgt er in ons huis voor dat warmte verspreid wordt. Dit gebeurt door middel van het pompen van warm water naar radiatoren. Om te kunnen werken heeft deze ketel een brandstof nodig. Dit kunnen verschillende soorten brandstoffen zijn. De CV-ketel vervoert warm water naar de verschillende radiatoren in het huis. Wanneer de ketel werkt stoot hij dus deze rook uit genaamd rookgas. Rookgas kan bestaan uit verschillende stoffen zoals bijvoorbeeld waterdamp, koolstofmonoxide en koolstofdioxide. Dit kunnen schadelijke stoffen voor ons als mens zijn en daarom moet rookgas ook afgevoerd worden.

Rookgasafvoer

Een CV-ketel heeft dus een afvoer nodig om deze schadelijke stoffen af te voeren en deze niet in ons huis af te stoten. Dit noemen wij een rookgasafvoer. Deze afvoer is vaak een lange buis die vanuit de ketel naar buiten loopt en daar de rook naar toe verplaatst. Vaak zijn dit kleine buizen die dus ook uit het huis komen en eindigen als een soort kleine toren. Elk huis dat gebruik maakt van een CV-ketel heeft dus ook een rookgasafvoer nodig. De meeste huizen hebben vaak een aparte afvoer waar de rookgas door naar buiten komt, maar wanneer het bijvoorbeeld een flat of een appartementencomplex betreft, gaat het om een collectieve uitvoering van deze afvoer. Iedereen heeft dan alsnog zijn eigen CV ketel, maar de rookgas die vrijkomt vanaf al deze cv ketels, wordt collectief afgevoerd door deze rookgasafvoer. Vaak bespaart dit kosten in plaats van wanneer iedereen een eigen afvoer heeft.

Controle

Een CV ketel moet eens in de zoveel tijd gecontroleerd worden. Dit komt omdat een kapotte CV ketel niet goed zijn werk doet en veel geld kan kosten. Het is belangrijk dat de rookgasafvoer ook direct gecontroleerd wordt. Dit is niet algemeen bekend, maar wel zeer belangrijk. Wanneer de afvoer namelijk kapot is of niet meer naar behoren werkt, kan dit betekenen dat de schadelijke stoffen niet goed afgevoerd worden. Deze rookgas blijft dan ronddwalen in huis en kan schade aanrichten wat betreft onze gezondheid. Wanneer er teveel koolmonoxide blijft hangen in huis, kan dit er voor zorgen dat er een koolmonoxidevergiftiging optreedt. Dit kan uiteindelijk zelfs dodelijk zijn. Het is dus zeer belangrijk dat zowel de CV ketel als de afvoer eens in een bepaalde tijd gecontroleerd worden op hun werking.

Tags: